zondag 4 mei 2014

Swami Willie 26

5 mei 2014

Een mooie dag om vrijheid te vieren.

Maar wat is dat?

Vrijheid.

Een rekbaar begrip.





Zolang je het idee hebt dat je alles kunt doen en overal naar toe kunt, dan valt het wel mee.

Maar als je kijkt dat de dodenherdenking van 4 mei door een aantal streng gelovige gemeenten is vervroegd naar zaterdag 3 mei, dan kun je toch vraagtekens zetten bij het idee dat vrijheid zou moeten zijn.

Natuurlijk hebben wij de vrijheid in ons land om te besluiten dat de dag des heren belangrijker is dan onze nationale dag van dodenherdenking, waar we massaal 2 minuten stilte houden teneinde alle doden te herdenken uit de tweede wereldoorlog.

Maar wat zou God denken als het hele land op zondag 4 mei om 20.00 uur 's avonds stil is en in de kerk of misschien wel thuis allerlei lieden doorgaan met preken?

Zou God dan misschien een klein beetje denken: "Ze hebben er na al die tijd nog steeds niets van begrepen."

Dat zou me dan weer niets verbazen.

En hetzelfde geldt voor al die grote regeringsleiders verspreid over de hele aardbol die nog steeds denken dat een bepaald stuk grondgebied van hun is en er alles aan doen om dat stuk grond weer in bezit te krijgen.

Hetzelfde geldt ook voor al die grote 'geesten' die vinden dat hun eigen bevolkingsgroep de enige is die recht van bestaan heeft en dat de rest er niet toe doet en als die mensen een beetje te dicht in de buurt komen dat ze dan het recht hebben om ze op alle mogelijke manieren te discrimineren.

En er zijn nog genoeg voorbeelden van mensen die denken dat zij het enige recht van spreken hebben en anderen de mond willen snoeren of anderszins klein denken te moeten en te mogen houden.

Inderdaad denk ik samen met Swami Willie dat God dan stilletjes in gedachten denkt: "Ze hebben nog veel te leren daar op Aarde. Het wordt tijd dat ze dat eens gaan doen. Voorbeelden genoeg van hoe het niet moet en ook van hoe het wel moet en/of kan."

Was getekend namens Swami Willie,

groet,

Dirk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten